torsdag 27 mars 2008

Platta eller sneda skallar samt läkares reaktion!

Vi var hos läkaren i förmiddags med vår lilla prinsessa, varför? Jo för att efter att vi kommit hem från en resa ner till Göteborg över påskdagarna så upptäckte vi att vår dotters huvud inte var normalt format utan det var snett...liksom pannan putar fram och öronen sitter inte mitt emot varandra på huvudet utan en bit ifrån varandra.. Ni kan tänka er hur denna upptäckt kändes! Så hemskt, man blir ju så orolig. Efter att ha pratat med vår BVC sköterska fick vi tid hos läkaren. När vi träffade henne så sa hon att det var så normalt så ingen fara alls precis som vi befarat att hon skulle säga. Vi hade läst en del innan bla på nätet man kan ju ifrågasätta nätets tillförlitlighet som medicinsk källa men vi gick in på Growingpeople´s hemsida, en sida vilken BVC rekommenderar och där står att om barnens huvud börjar bli rombformat kan det vara fel på barnets nackmuskler. Vår lilla prinsessa vänder gärna huvudet åt samma håll hon har liksom en favoritsida... vad vi nu försöker göra (på eget intitaiv) är att vända henne åt andra hållet genom att locka, prata med henne, flytta hennes mobiler till andra sidan samt när hon sover vända den "svaga" sidan av huvudet/nacken mot den lilla nattlampan. Det läkaren iallfall gjorde rätt enligt oss var att vi fick en remiss vidare till en specialist (barnläkare). Vi hoppas nu att hon inte lider av torticollis congenita, medfödd snedhet i halsryggen. Detta är det första riktigt allvarliga trista som händer vårt nyfödda barn... hur det känns alltså oron är svår att beskriva... vi hoppas nu på positiv besked av specialisten... Är det någon som har liknade erfarenheter? Hur gjorde ni?

Godnatt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

har en 3 månaders tjej som oxå har en favorit sida, dock är hennes huvudform klotrund så konstigt nog har vi inte haft något problem. Ibland envisas jag med att lägga henne på andra sidan, men eftersom vi inte har det problemet så lägger jag inte ner så stor vikt på det hela. Hoppas det går bra för er!

En nybliven mors funderingar sa...

sara: Tack! vad bra att ni inte har samma problem men bra att du ändå är uppmärksam på det, det var inte vi förräns det hände... det som är mest upprörande är att inte BVC tycker det är något problem och mest skrattar åt oss.. men vi får hoppas det går tillbaka!